Rozhodnime sa správne
Výskyt rakoviny hrubého čreva a konečníka má stúpajúci charakter. Dedičnú formu tohto ochorenia má 10% pacientov a zvyšných 90% predstavuje získanú formu. Ako ju môžeme získať? Dôležitým aspektom v rámci rizikových faktorov vzniku kolorektálneho karcinómu sú zlé životné návyky. Patria k nim nadmerná konzumácia červeného mäsa, produkty z bielej múky, konzumácia alkoholu, nedostatok pohybu, či stres a podobne. MUDr. M. Štovčíková z RÚVZ v Prievidzi realizovala so žiakmi III. PSA a III.PSB besedu s prezentáciou na tému Svetový deň boja proti rakovine – Prevencia rakoviny hrubého čreva a konečníka.
Koordinátor aktivity: PhDr. Miriam Arendášová
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
|
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |